Producten uit Umbrië wijn

Alhoewel de wijn van Umbrië al historische faam geniet vanwege de kwaliteit, is het pas vanaf 1960 dat de wijn een eigen naam heeft verworven en de Italiaanse en internationale markt heeft weten te veroveren. Er zijn elf regio’s die geclassificeerd zijn met DOC (Controlled Denomation of Origin) en twee regio’s die geclassificeerd zijn met DOCG (Controlled and Garanteed Denomination of Origin). Vandaag de dag, als een onderdeel van de wijdverspreide ontdekking of herontdekking van locale tradities, zijn de wijnhuizen geleidelijk aan een sleutelrol gaan spelen. Het succes van het wijntoerisme, met Umbrië als favoriete bestemming, leidde in 1999 tot de oprichting van vier wijnroutes ( Strade del Vino ) . De Strade del Vino bestaat uit vier wijnroutes waarin de schoonheid van de omgeving prachtig tot zijn recht komt : Strada del vino Colli del Trasimeno, La strada del Sagrantino, Strada dei vini del Cantico en bovenal Strada dei vini Etrusco-Romana.

Meer informatie over een bezoek aan een wijnkelder en een wijnproeverij kunt u vinden onder de rubriek ‘activiteiten’.

Azienda Vinicola Brogalvini
Al eeuwen combineert Antignano agrarische kennis en hoge kwaliteit tot een hoogwaardig product.De wijngaarden liggen in de exclusieve DOC en DOCG gebieden. In het hart van Umbrië, op de prachtige heuvels van Torgiano en Montefalco. Hier is de cultuur van de wijnstok groots en de rijping van de druif bijzonder zoet.De precieze selectie van de druif, de aandacht waarmee elke fase van het rijpingsproces en het bottelen wordt gevolgd, de respect voor tradities en tegelijkertijd het meegaan met de moderne technieken, maken het mogelijk om een kwalitatief goed product te leveren.Al deze factoren maken de wijnen van Antignano zo uniek en lekker dat wij ze hebben opgenomen in onze assortiment. Dus wilt u zich even in de heuvels van Umbrië wanen, of gewoon een goed glas wijn drinken, probeer dan een van deze wijnen.

In onze webshop kunt u een aantal van deze bijzondere wijnen bestellen.

DOCG wijn:

Montefalco Sagrantino DOCG
Torgiano Rosso Riserva DOCG

DOC wijn:

Assisi DOC
Colli Altotiberini DOC
Colli Amerini DOC
Colli del Trasimeno DOC
Colli Martani DOC
Colli Perugini DOC
Lago di Corbara rosso DOC
Montefalco DOC
Orvieto DOC
Rosso Orvietano
Torgiano DOC

Festa dell’Uva:

Een belangrijk wijnfeest in het eerste weekend van oktober waarbij de predikaten DOC en DOCG worden verleend en restaurants voor kleine prijsjes Umbrische menu’s serveren.